Laxpudding med finsk twist

Laxpudding med finsk twist
Foto: TV4

Laxpudding med finsk twist

Av: Pirjo - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

1 h

Laxpudding med både färsk och rökt lax.

Tips: gröna kokta bönor passar också bra till puddingen

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g lax
  • 200 g rökt lax
  • 8-10 fasta potatisar, skalade
  • 1 gul lök
  • 1 kruka färsk dill

Äggstanning

  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk salt (eller efter smak)

Till formen

  • 1 msk smör

Servering

  • smör, smält
  • 2 msk dill, finklippt
  • grönsallad

Gör så här

  1. Har du bråttom? Koka potatisen först – då behöver puddingen stå i ugnen i ca 20 min.
  2. Skär laxen i tunna skivor eller strimlor.
  3. Skär potatis och lök i skivor
  4. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, lök, fisk och dill i formen, avsluta med potatis.
  5. Vispa samman ägg, mjölk och peppar och häll äggstanningen i formen
  6. Grädda i 225 grader tills puddingen stannat (ca 45-60 minuter)
  7. Strö finklippt dill över puddingen
  8. Servera med smält smör och grönsallad