Laxpudding är perfekt till matlådan

Laxpudding
Foto: TV4

Har du inte rimmad lax kan du ta färskrökt, det blir lika gott. Det här är en rätt som dessutom smakar lika bra uppvärmd. Smält smör hör till, och något gott bröd

7 mars 2012
4

Du behöver

  • 300 g rimmad lax eller laxöring
  • 600 g kokt, kall potatis (7-8 st)
  • 2 gula lökar
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Finstrimla laxen. Skala potatis och lök och skär dem i tunna skivor. Fräs löken i lite av smöret tills den blir mjuk, men utan att den tar färg. Sätt ugnen på 225°.
  2. Varva potatis, lax och lök i en smord ugnssäker form. Vispa upp äggen och tillsätt mjölk, vitpeppar och dill. Häll äggblandningen i formen, sikta över ströbröd och klicka på lite smör.
  3. Grädda i ugnen i ca 35 minuter. Servera med smält smör.
Kommentera receptet

Fler goda recept