Laxbowl med grön pesto

Foto: Lee Kearney
Laxbowl med grön pesto
10 ingredienser
Denna enkla laxrätt med kål, mango och avokado är perfekt att ta med i matlådan. Servera med hemgjord grön pesto.
Recept ur boken Mativation: 50 paleorecept och konsten att skapa en bestående förändring
Ingredienser
- 120 g kallrökt lax (eller varmrökt lax)
- 0,5 avokado, skivad
- 1 dl mango, skivad
- 1 dl rödkål, riven
- 2 cm purjolök, skivad
Grön pesto
- 100 g pinjenötter
- 1 kruka basilika
- 2 klyftor vitlök
- 0,75 dl olivolja
- havssalt
Gör så här
- Lägg upp alla ingredienser för sig i en matlåda. Toppa med ca 2 msk grön pesto.
Grön pesto
- Torrosta pinjenötterna i en stekpanna. Mixa allt tillsammans i en matberedare. Håller ca 1 vecka i kylskåp.