Lax med BBQ-glaze och potatiskroketter

Felix Lax med BBQ-glaze och potatiskroketter
Foto: Köket.se

Lax med BBQ-glaze och potatiskroketter

7 ingredienser

30 min

Stekt lax med härlig BBQ-glaze, serverad med krispiga potatiskroketter, picklad lök, majo och BBQ-sås. Somrigt och barnsligt enkelt!

Felix tipsar!
Felix potatiskroketter

Felix tipsar!

Prova Felix frasiga potatiskroketter gjorda på 100% svensk potatis från utvalda odlare.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 laxfiléer
  • 2 msk Felix BBQ Sweet & Smokey
  • 1 förp Felix Potatiskroketter

Till servering

  • 65 g rucolasallad
  • picklad rödlök
  • majonnäs
  • Felix BBQ Sweet & Smokey

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220 grader. Häll ut potatiskroketterna på en ugnsplåt och värm mitt i ugnen i ca 25 minuter tills koketterna blivit gyllene och krispiga.
  2. Stek lax i olja tills den fått fin färg på båda sidor. Salta och peppra. Pensla sedan ovansidan av laxen med BBQ-sås och låt stå en stund så att BBQ-såsen verkligen tränger in i laxen.
  3. Sprid ut ruccola på ett fat. Lägg lax och kroketter ovanpå. Toppa med picklad lök, majonnäs och mer BBQ-sås. Servera direkt!
TIPS!
Fler tips från Felix!
Felix BBQ-kyckling med koreansk ketchupglaze

Fler tips från Felix!

Enkla recept för hela familjen.

Läs mer