Lättlagad lax med ugnsrostade rotfrukter och citronsås
Lättlagad lax med ugnsrostade rotfrukter och citronsås
13 ingredienser
40 m
Ugnsbakad lax med fänkålsdoftande rotfrukter och en enkel citron- och dillsås. Perfekt vardagsmat à la Tommy Myllymäki.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 4 bitar lax (à 150 g)
- 4 rödbetor, delade
- 12 potatisar, delade
- 8 jordärtskockor, delade
- 2 msk stött fänkålsfrö
- 0,5 fänkål
- olivolja
Sås
- 1 citron, skal och ev lite saft
- 1 kruka dill, finhackad
- 1 dl majonnäs
- 1,5 dl gräddfil
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
Gör så här
- Lägg skockor, rödbeta och potatis på en plåt eller i en ugnsform, smaksätt med fänkålsfrö, olja och salt. Baka i ugn 200 grader i ca 40 minuter.
- Hyvla fänkålen tunt och lägg i kallt vatten. Toppa rotfrukterna/rätten med fänkål vid servering.
- Krydda laxen med salt och olja och baka i ugn 200 grader ca 5-10 minuter.
- Rör samman alla ingredienser till såsen.