Sill- och nubbemacka

7 röster
1
Sill- och nubbemacka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1

Du behöver

  • 1 formbrödskiva
  • 1 msk olivolja

Till dressingen:

  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 knippe gräslök
  • 2 inlagda sillbitar
  • 2 bit senapssill
  • 2 bit fransk löksill
  • 1 msk gräddfil
  • några droppar snaps

Gör så här

  1. Stek brödskivan gyllenbrun i smör.
  2. Finhacka ansjovisen.
  3. Lägg hacket i en skål.
  4. Blanda ihop vinäger, olja, senap och vatten i en skål.
  5. Doppa brödskivan i skålen.
  6. Hårdkoka ägget.
  7. Hacka gräslöken fint.
  8. Lägg ut sillen på brödet.
  9. Toppa med gräddfil och stänk över spriten.
  10. Ta av dressingen och lägg lite runtom.
  11. Hacka ägget och lägg på mackan, toppa sedan med lite gräslök.
4 juni 2009