Sill- och nubbemacka

7 röster
1
Sill- och nubbemacka
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En smörgås med flera olika sorters sill och en stänk snaps.

Visa mer
1

Du behöver

  • 1 formbrödskiva
  • 1 msk olivolja

Till dressingen:

  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 knippa gräslök
  • 2 inlagda sillbitar
  • 2 bitar senapssill
  • 2 bitar fransk löksill
  • 1 msk gräddfil
  • Några droppar god snaps

Gör så här

  1. Stek brödskivan gyllenbrun i smör.
  2. Finhacka ansjovisen.
  3. Lägg hacket i en skål.
  4. Blanda ihop vinäger, olja, senap och vatten i en skål.
  5. Doppa brödskivan i skålen.
  6. Hårdkoka ägget.
  7. Hacka gräslöken fint.
  8. Lägg ut sillen på brödet.
  9. Toppa med gräddfil och stänk över spriten.
  10. Ta av dressingen och lägg lite runtom.
  11. Hacka ägget och lägg på mackan, toppa sedan med lite gräslök.
4 juni 2009

Laddar fler recept