Vaniljpanacotta med marinerade hallon

Foto: TV4
Vaniljpanacotta med marinerade hallon
10 ingredienser
3h
Vaniljpanacotta med hallon marinerade i vaniljvodka, toppad med hela hallon och riven mörk choklad. Fräsch panacotta med lite syra av yoghurt.
Tyvärr har vi inte fått något dryckestips till efterrätten.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 0,5 dl rörsocker
- 2 gelatinblad
- 1,5 dl turkisk yoghurt
- 200 g hallon, gärna färska
- 1 msk vaniljvodka
- 1 msk vaniljsocker
- 25 g choklad, mörk 85 % kakao
- färsk citronmeliss
Gör så här
- Mosa hälften av hallonen med vodka och vaniljsocker, ställ undan.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
- Koka upp grädde, rörsocker och vaniljstång.
- Lägg i avrunna och urkramade gelatinblad.
- Rör om så att de smälter.
- Lyft upp vaniljstången och rensa ur fröna (dela stången på längden och skrapa ur fröna) och lägg tillbaka fröna.
- Rör om och låt det sen svalna.
- Fördela de marinerade hallonen i 4 spetsiga glas.
- Fyll upp med grädden och ställ in i kylen, minst 2 timmar.
Vid servering
- Garnera med resten av hallonen, riv över choklad och toppa med ett citronmelissblad.