Lapskojs på lammbringa

NYHET
Lapskojs på lammbringa
Foto: Tea Malmegård
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Lapskojs på lammbringa

16 ingredienser

4 h

En rustik och värmande lapskojs på lamm gör sig riktigt bra som helgmiddag.

Ingredienser

portioner

Bakad lammbringa

  • 1 lammbringa (ekologisk) [ca 500 g]
  • salt
  • peppar
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl kalvfond
  • rosmarin
  • färsk timjan
  • smör (till stekning)
  • olja (till stekning)

Potatispuré

  • 500 g mandelpotatis
  • 150 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 3 klyftor vitlök
  • 50 g rödbeta, picklade och mixade

Servering

  • lammsky
  • primörer
  • nässlor, stekta

Gör så här

Bakad lammbringa

  1. Bena ur och skär ner bringan i mindre bitar.
  2. Salta, peppra och stek tärningarna först i olja och sedan med smör tills de är gyllene.
  3. Häll över vitt vin, kalvfond, rosmarin samt timjan och låt koka ihop på låg värme i ca 4 timmar. Kyl sedan ner något.
  4. Dra det sönderkokade köttet i mindre bitar.

Potatispuré

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Låt potatisen ånga av något och pressa den sedan genom en potatispress.
  3. Smält samman smör, mjölk samt vitlöksklyftor och låt det dra.
  4. Tillsätt lite vätska i tager tills du får ett fast och stadigt mos.
  5. Vänd ner plockad lammbringa och mixade betor.

Servering

  1. Servera moset med varm lapskojs på en tallrik.
  2. Toppa med lammsky, primörer och stekta nässlor.