Lantlig galette med tomat och getost

1,5 h
Lantlig galette med tomat och getost
Foto: Stephanie Bjelkstam
1,5 h

Du behöver

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 3,5 dl grahamsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 ägg

Fyllning

  • 250 g ricotta
  • 200 g getost
  • svartpeppar och flingsalt
  • 125 g körsbärstomater
  • 2-3 stora tomater
  • 1 klyfta vitlök, grovt riven
  • citrontimjan
  • dragon
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör alla ingredienser till pajdegen i bakmaskin, precis så att degen går ihop. Låt vila i kyl i en halvtimme.
  3. Kavla ut på mjölat bakbord. Lyft över till en plåt klädd med bakplåtspapper eller silikonmatta. Vik upp kanterna lite på pajdegen så fyllningen inte rinner ut.
  4. Blanda ricotta och getost i en skål och krydda med svartpeppar. Bred ut över pajbotten, men inte hela vägen ut.
  5. Dela körsbärstomaterna och skär de större tomaterna i grova bitar. Lägg över på pajen, riv över vitlök, salta och strö över timjan och dragon.
  6. Grädda pajen i ca 40-50 minuter eller tills den har fått fin färg.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept