Lantlig galette med tomat och getost
Lantlig galette med tomat och getost
14 ingredienser
1,5 h
En riktig favorit - rustik hembakt paj med tomater, getost och ricotta.
Ingredienser
pajdeg
- 100 g smör
- 3,5 dl grahamsmjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 dl mandelmjöl
- 1 ägg
Fyllning
- 250 g ricotta
- 200 g getost
- svartpeppar och flingsalt
- 125 g körsbärstomater
- 2-3 tomater (stora)
- 1 klyfta vitlök, grovt riven
- citrontimjan
- dragon
- olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör alla ingredienser till pajdegen i bakmaskin, precis så att degen går ihop. Låt vila i kyl i en halvtimme.
- Kavla ut på mjölat bakbord. Lyft över till en plåt klädd med bakplåtspapper eller silikonmatta. Vik upp kanterna lite på pajdegen så fyllningen inte rinner ut.
- Blanda ricotta och getost i en skål och krydda med svartpeppar. Bred ut över pajbotten, men inte hela vägen ut.
- Dela körsbärstomaterna och skär de större tomaterna i grova bitar. Lägg över på pajen, riv över vitlök, salta och strö över timjan och dragon.
- Grädda pajen i ca 40-50 minuter eller tills den har fått fin färg.