Långbakade tomater

Foto: Zeta
Långbakade tomater
7 ingredienser
10 m + 3 h
Cocktailtomater får en härligt mustig sötma efter en längre tid i ugnen. Passar perfekt som tillbehör till fisk, kyckling eller en bit kött.
Zeta Extra jungfruolivolja Classico

Zeta Extra jungfruolivolja Classico
En olja med fyllig olivsmak som följs av en mild eftersmak. Passar utmärkt både som smaksättare och till matlagning.
Läs mer
Ingredienser
- 500 g körsbärstomater
- 2 klyftor vitlök, skivade
- 5 kvistar oregano
- 0,5 krm strösocker
- 3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
- salt
- peppar, nymalen
Gör så här
- Sätt ugnen på 125 grader (eller 100 grader varmluft).
- Dela tomaterna och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.
- Fördela vitlöken och oreganon på, strö över socker, salt och krydda med svartpeppar.
- Sätt in plåten mitt i ugnen i 2-3 timmar (eller ännu längre) så att tomater blir lite torrare och skrynkliga och därmed får hög och söt smak.
TIPS!
Fler tips från Zeta!

Fler tips från Zeta!
Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.
Läs mer