• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lammytterfilé med grön sparris á la taggiasche

Lammytterfilé med grön sparris á la taggiasche
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Lammytterfilé med grön sparris á la taggiasche

7 steg att laga

15 ingredienser

1 h

Det här receptet bjuder på lammytterfilé med sparris som fått koka med vin och buljong. En riktigt god och festlig rätt!

läs mer
Kökets kurser
Tommys såskurs promoruta

Bli en mästare på såser!

Gå vår såskurs online med Tommy Myllymäki. Se smakprov

Ingredienser

portioner4 portioner

Lamm

  • 600 g lammytterfilé
  • salt
  • peppar
  • smör (till stekning)
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 klyfta vitlök

Grön sparris a la taggiasche

  • 12 gröna sparrisar
  • olivolja
  • 1 dl svarta oliver (små oliver av typen taggiasche eller nice)
  • timjankvist
  • 1 dl parmesanost, riven
  • vitt vin
  • 3 dl kalvfond (ej koncentrerad)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lamm
    Krydda köttet rikligt med salt och peppar. Bryn sedan köttet i smör.
  2. Tillsätt rosmarin och vitlök mot slutet av stekningen. Stek sedan köttet färdigt i ugn på 120 grader, tills köttet har en innertemperatur på 58 grader. 
  3. Grön sparris a la taggiasche
    Ansa sparrisen eller skala om så behövs.
  4. Stek sedan sparrisen i olivolja på hög värme ca 2 minuter. Tillsätt oliver, timjan och parmesanost.
  5. Tillsätt därefter vitt vin och låt koka in.
  6. Häll i kalvfonden och dra av pannan från värmen. Smaka av såsen med salt och peppar.
  7. Servera som egen rätt eller som tillbehör till lammsteken.