Lammytterfilé med grön sparris á la taggiasche

Lammytterfilé med grön sparris á la taggiasche
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Lammytterfilé med grön sparris á la taggiasche

15 ingredienser

1 h

Det här receptet bjuder på lammytterfilé med sparris som fått koka med vin och buljong. En riktigt god och festlig rätt!

Ingredienser

portioner

Lamm

  • 600 g lammytterfilé
  • salt
  • peppar
  • smör (till stekning)
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 klyfta vitlök

Grön sparris a la taggiasche

  • 12 gröna sparrisar
  • olivolja
  • 1 dl svarta oliver (små oliver av typen taggiasche eller nice)
  • timjankvist
  • 1 dl parmesanost, riven
  • vitt vin
  • 3 dl kalvfond (ej koncentrerad)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Lamm

  1. Krydda köttet rikligt med salt och peppar. Bryn sedan köttet i smör.
  2. Tillsätt rosmarin och vitlök mot slutet av stekningen. Stek sedan köttet färdigt i ugn på 120 grader, tills köttet har en innertemperatur på 58 grader.

Grön sparris a la taggiasche

  1. Ansa sparrisen eller skala om så behövs.
  2. Stek sedan sparrisen i olivolja på hög värme ca 2 minuter. Tillsätt oliver, timjan och parmesanost.
  3. Tillsätt därefter vitt vin och låt koka in.
  4. Häll i kalvfonden och dra av pannan från värmen. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Servera som egen rätt eller som tillbehör till lammsteken.