Lammracks med chimichurri, mangosalsa och stekt potatis

60 m
4
Lammracks med chimichurri, mangosalsa och stekt potatis
Foto: TV4
60 m
4

Du behöver

Lammracks

  • 900 g lammracks
  • salt och peppar
  • 3 msk matolja
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 klyftor vitlök

Chimichurri

  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 dl olivolja
  • 2 lime, skal och saft
  • 1 grön chili
  • salt och peppar

Mangosalsa

  • 2 mango
  • 2 avokado
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 röd chili
  • 2 citroner, skal och saft
  • salt och peppar

Stekt potatis

  • 8 medelstora potatisar, fast sort
  • matolja, till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lammracks
    Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra racksen och bryn i stekpanna i 3 msk matolja och 2 msk smör.
  2. Blanda 1 dl olivolja med saft och skal från 1 citron, 2 vitlöksklyftor, salt och peppar. Häll citronoljan över racksen och låt köttet gå klart i ugn till 55 grader innertemperatur. Låt sedan vila.
  3. Chimichurri
    Blanda alla gröna örter med resterande vitlök, vinäger, socker, 1 dl olivolja, saft från 2 lime och skalet från en och grön chili. Med eller utan frön beroende på hur stark man vill ha den. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
  4. Mangosalsa
    Tärna mango och avokado fint. Finhacka gul lök. Strimla myntabladen fint. Finhacka röd chili. Blanda upp allt med juicen från citronen och resterande limeskal. Smaka av med salt och peppar.
  5. Potatis
    Tärna potatisen fint i centimeterstora bitar och lägg i kallt vatten så stärkelsen släpper i ca 30 minuter. Låt torka på papper. Stek sedan i panna i rikligt med matolja. Salta peppra.
  6. Klart att servera!
Kommentera receptet

Fler goda recept