Spela klippet och se när Tom Sjöstedt lagar lammkotlett med goda tillbehör i sin masterclass, en rätt som får det att vattnas i munnen på deltagarna. Tips! Vill du göra rätten matigare så servera gärna med rostad potatis till.
Lammkotletter
Salta och peppra köttet. Stek hårt i olja och sedan i smör. Lägg i örterna och vitlöken. Stek klart i pannan. Låt vila några minuter före servering.
Bönor
Koka bönorna mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och kyl ner snabbt.
Svetta löken i smöret, tillsätt bönorna så de blir varma. Avsluta med gräslök och citron. Smaka av med salt och peppar.
Syrliga tomater
Skär tomterna fint. Dressa upp med citron och salt före servering.
Vitlökskräm
Blanda äggulor, vinäger, senap och vitlök. Vispa försiktigt i oljan så det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt. Tillsätt grädden före servering.
Servering
Lägg upp alla komponenter fint på tallrikar och garnera med krasse.