Lammkotletter med lökglaserade bönor, syrlig tomat och vitlökskräm
Lammkotletter med lökglaserade bönor, syrlig tomat och vitlökskräm
25 ingredienser
1 h
Spela klippet och se när Tom Sjöstedt lagar lammkotlett med goda tillbehör i sin masterclass, en rätt som får det att vattnas i munnen på deltagarna. Tips! Vill du göra rätten matigare så servera gärna med rostad potatis till.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Lammkotletter
- 4 lammkotletter, stora
- färsk timjan
- färsk rosmarin
- 1 klyfta vitlök, krossad
- olja, till stekning
- smör, till stekning
- salt
- peppar
Bönor
- 200 g vaxbönor
- 200 g haricots verts
- 0,5 dl schalottenlök, finhackad
- 2 msk gräslök, finskuren
- 2-3 msk smör
- 1 citron, finrivet skal
Syrliga tomater
- 8 romanticatomater
- 1 msk citronsaft
- salt
Vitlökskräm
- 2 äggulor
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 2-3 dl matolja
- 1 dl vispgrädde, vispad
- salt
Garnering
- krasse
Gör så här
Lammkotletter
- Salta och peppra köttet. Stek hårt i olja och sedan i smör. Lägg i örterna och vitlöken. Stek klart i pannan. Låt vila några minuter före servering.
Bönor
- Koka bönorna mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och kyl ner snabbt.
- Svetta löken i smöret, tillsätt bönorna så de blir varma. Avsluta med gräslök och citron. Smaka av med salt och peppar.
Syrliga tomater
- Skär tomterna fint. Dressa upp med citron och salt före servering.
Vitlökskräm
- Blanda äggulor, vinäger, senap och vitlök. Vispa försiktigt i oljan så det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt. Tillsätt grädden före servering.
Servering
- Lägg upp alla komponenter fint på tallrikar och garnera med krasse.