Kycklingvingar med chipotlemajonnäs
Kycklingvingar med chipotlemajonnäs
17 ingredienser
30 m
Kycklingvingar kryddade med en rub av vitlök, ramslök och citrongräs serveras till med het, hemslagen, chipotlemajonnäs!
Ingredienser
- 15-20 kycklingvingar
Rub
- vitlökspulver
- ramslökspulver
- stark paprikapulver
- senapspulver
- citrongräspulver
- gurkmeja
- salt
- peppar
Chipotlemajonnäs
- 4 äggulor
- 2 tsk dijonsenap
- en skvätt vitvingvinäger
- 4 dl matolja
- 1 lime, skalet och saften
- 1 chipotlechilifrukt
- salt
- peppar
Gör så här
- Skär bort topparna på kycklingvingarna.
- Blanda ihop kryddorna. Gnid in kryddorna i kycklingen
- Grilla kycklingvingarna på direkt värme till de fått färg. Flytta kycklingvingarna till indirekt värme och grilla dem tills det att de är genomgrillade.
- Lägg äggulorna i en skål, tillsätt dijonsenap och vitvinsvinäger.
- Ringla försiktigt ner oljan under ständig omrörning (I annat fall spricker majonnäsen).
- Pressa i limesaft och tillsätt rivet limeskal.
- Krossa en chipotle i mortel.
- Tillsätt chipotle, salt och peppar.