Kycklingspett med nudelsallad och krämig sesamdressing
Kycklingspett med nudelsallad och krämig sesamdressing
16 ingredienser
30 m
Marinerad kycklinglårfilé grillas på spett och serveras med krämig nudelsallad med sesam, sockerärtor och rädisor.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 0,5 dl japansk soja
- 2 msk japansk soja
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 2 tsk honung
- 1-2 tsk sambal oelek
- grillspett
- 1,5 dl sesamfrön
- 1 ägg
- 1 tsk risvinäger
- 2 dl neutral rapsolja
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 250 g risnudlar
- 150 g sockerärtor
- 1 knippe rädisa
- 3 salladslökar
Gör så här
- Blanda soja, vitlök, honung, och sambal oelek. Skär kycklingen i ca 3x3 cm bitar och blanda med marinaden. Låt marinera i minst 20 minuter, gärna mer. Trä sedan på blötlagda spett och grilla på het värme till genomstekt.
- Rosta sesamfröna ganska hårt. De ska vara gyllene och väl rostade. Mixa allt utom 2 msk i en hög bunke med stavmixer tills fröna är krossade. Lägg sedan i ägget, vinäger och olja i bunken och kör med stavmixern till det blivit en krämig sås. Smaka av med ingefära och ca 1 msk soja (eller mer om man gillar sältan).
- Koka nudlarna enligt förpackningen och kyl sedan genast ner iskallt vatten. Låt rinna av. Strimla sockerärtor på längden och klyfta rädisor.
- Blanda nudlarna med dressingen och lägg på ett stort fat. Strö sockerärtor, rädisor och resterande sesamfrön över. Servera med kycklingspetten.