Kycklingspett med chorizo och romescosås

koket.se
Kycklingspett med chorizo och romescosås
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kycklingspett med chorizo och romescosås

20 ingredienser

40 m

Goda grillspett med kyckling och chorizo. Serveras med en smakrik sås på grillade paprikor samt rostad färskpotatis med timjan.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rostad färskpotatis

  • 600 g färskpotatis, putsad
  • 1 knippe timjan
  • olivolja
  • salt
  • 1 knippe rucolasallad

Romescosås

  • 2 röda paprikor
  • 100 g rostade mandlar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 kvisttomat
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Spett

  • 400 g kycklinglår
  • 200 g chorizo, färsk/rå
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Rostad färskpotatis

  1. Dela potatisen i mindre bitar. Blanda med timjan, salt och olivolja.
  2. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Blanda upp med hackad rucola innan servering.

Romescosås

  1. Grilla paprikorna helt svarta, i ugnen eller på grillen. Låt svalna och skala sedan.
  2. Mixa paprikan med övriga ingredienser till såsen snabbt i matberedare. Smaka av med salt..

Spett

  1. Skär ner kyckling och chorizo i mindre bitar. Blanda med paprikapulver, vitlök och olivolja. Salta och peppra.
  2. Trä på grillspett. Grilla på medelvärme ett par minuter på varje sida, innertemperaturen ska vara 72 grader.