Kycklingspett med chorizo och romescosås

18 röster
40 m
4

Goda grillspett med kyckling och chorizo. Serveras med en smakrik sås på grillade paprikor samt rostad färskpotatis med timjan.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Rostad färskpotatis

  • 600 g färskpotatis, putsad
  • 1 knippe timjan
  • olivolja
  • salt
  • 1 knippe rucola

Romescosås

  • 2 röda paprikor
  • 100 g rostade mandlar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 röd chili
  • 1 kvisttomat
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Spett

  • 400 g kycklinglår
  • 200 g chorizo, färsk/rå
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rostad färskpotatis
    Dela potatisen i mindre bitar. Blanda med timjan, salt och olivolja.
  2. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Blanda upp med hackad rucola innan servering.
  3. Romescosås
    Grilla paprikorna helt svarta, i ugnen eller på grillen. Låt svalna och skala sedan.
  4. Mixa paprikan med övriga ingredienser till såsen snabbt i matberedare. Smaka av med salt..
  5. Spett
    Skär ner kyckling och chorizo i mindre bitar. Blanda med paprikapulver, vitlök och olivolja. Salta och peppra.
  6. Trä på grillspett. Grilla på medelvärme ett par minuter på varje sida, innertemperaturen ska vara 72 grader.
3 augusti 2016

Laddar fler recept