Kycklingschnitzel med ljummen potatissallad

POPULÄRT
koket.se
Kycklingschnitzel med ljummen potatissallad
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kycklingschnitzel med ljummen potatissallad

19 ingredienser

30 m

Kycklingschnitzel med ljummen potatissallad är en perfekt rätt till helgens middag!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingschnitzel

  • 700 g kycklingfilé
  • 1 msk dijonsenap
  • svartpeppar
  • 8 skivor lagrad ost
  • 8 skivor rökt skinka
  • vetemjöl (till panering)
  • 2 ägg
  • pankoströbröd
  • solrosolja
  • salt

Potatissallad

  • 8 potatisar
  • 1 förp bladspenat
  • 1 silverlök
  • 1 citron
  • 2 msk kapris
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe persilja

Gör så här

Kycklingschnitzel

  1. Banka ut åtta stycken tunna filéer av kycklingen.
  2. Fördela dijonsenap, svartpeppar, ost och skinka på filéerna. Lägg ihop filéerna två och två.
  3. Vänd dem först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko.
  4. Stek dem i generöst med olja tills de är gyllenbruna, ca 3 minuter på varje sida.
  5. Låt kycklingschnitzlarna vila och salta dem lätt.

Potatissallad

  1. Skala, dela och koka potatisen varsamt.
  2. Skölj spenaten och skiva silverlöken.
  3. Blanda citronsaft, citronskal och kapris med olivolja.
  4. Vänd ner den varma potatisen, spenaten och tunna skivor silverlök i blandningen. Smaka av med salt och svartpeppar samt grovhackad persilja.