• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kycklingragusoppa

POPULÄRT
Kycklingragusoppa
Foto: TV4

Kycklingragusoppa

14

5 steg att laga

15 ingredienser

1 h 20 m

​Gräddig soppa med kyckling, rotfrukter och gröna ärtor. Smaksätts med dragon och persilja.

Dryckestips:

Aperitif: Ungerskt  honungsfläderbrännvin
Vin: Gustave Lorentz Riesling

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 3 msk rapsolja
  • 3 morötter, tärnade
  • 2 palsternackor, tärnade
  • 1 liten kålrabbi, tärnad
  • 1 rotselleri, tärnad
  • 1 gul lök, skalad
  • 2 msk torkad dragon
  • 3 msk torkad persilja
  • 4 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 l vatten
  • 300 g frysta ärtor
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dragonvinäger (efter smak)
  • citron, saften av, (efter smak)

Gör så här

  1. Tärna kycklingbröstfilén, ca 2x2 cm. Hetta upp oljan i en ganska stor kastrull, stek snabbt de tärnade filéerna tills de har fått en vit färg.
  2. Blanda den stekta kycklingen med tärnade grönsakerna, tillsätt 1 msk torkad dragon, all persilja, grönsaksbuljongen och 1 hel gul lök. Häll vattnet i kastrullen. Koka upp soppan, sänk värmen och låt den puttra under lock tills grönsakerna är nästan mjuka. Tillsätt de frysta ärterna.
  3. Häll matlagningsgrädden i en skål, ta 3-4 slevar soppa och blanda med grädden tills den blir slät. Häll gräddblandningen i soppan.
  4. Ta upp gul löken från soppan, den kan du kasta.
  5. Blanda soppan väl och strö ner den kvarstående torkade dragonen. När soppan börjar koka på nytt tillsätt dragonvinäger. Smaka av och reglera surhetsgraden efter smak. Servera gärna med vitt bröd.