Kycklingragusoppa

1 h 20 m
4
Kycklingragusoppa
Foto: TV4

​Gräddig soppa med kyckling, rotfrukter och gröna ärtor. Smaksätts med dragon och persilja.

Dryckestips:

Aperitif: Ungerskt  honungsfläderbrännvin
Vin: Gustave Lorentz Riesling

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 augusti 2017
1 h 20 m
4

Du behöver

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 3 msk rapsolja
  • 3 mellanstora morötter, tärnade
  • 2 mellanstora palsternackor, tärnade
  • 1 liten kålrabbi, tärnad
  • 1 liten rotselleri, tärnad
  • 1 stor gul lök, skalad
  • 2 msk torkad dragon
  • 3 msk torkad persilja
  • 4 tärningar grönsaksbuljong
  • 1,5 l vatten
  • 300 g frysta ärter
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dragonvinäger (eller efter smak)
  • saften av citron, efter egen smak

Gör så här

  1. Tärna kycklingbröstfilén, ca 2x2 cm. Hetta upp oljan i en ganska stor kastrull, stek snabbt de tärnade filéerna tills de har fått en vit färg.
  2. Blanda den stekta kycklingen med tärnade grönsakerna, tillsätt 1 msk torkad dragon, all persilja, grönsaksbuljongen och 1 hel gul lök. Häll vattnet i kastrullen. Koka upp soppan, sänk värmen och låt den puttra under lock tills grönsakerna är nästan mjuka. Tillsätt de frysta ärterna.
  3. Häll matlagningsgrädden i en skål, ta 3-4 slevar soppa och blanda med grädden tills den blir slät. Häll gräddblandningen i soppan.
  4. Ta upp gul löken från soppan, den kan du kasta.
  5. Blanda soppan väl och strö ner den kvarstående torkade dragonen. När soppan börjar koka på nytt tillsätt dragonvinäger. Smaka av och reglera surhetsgraden efter smak. Servera gärna med vitt bröd.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept