Kycklinglevermousse på portvin

6 röster
4
Kycklinglevermousse på portvin
Foto: TV4

Kycklinglever smakar exklusivt men säljs ofta till bra pris. Tillsammans med lite portvin, salt, peppar och smör blir det en förrätt att minnas.

Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g kycklinglever
  • 1-2 msk smör till stekning
  • 1 msk portvin
  • 75 g kallt smör
  • salt och vitpeppar

Till servering:

  • lantbröd
  • små gurkor
  • späda sallatsblad

Gör så här

  1. Rensa kycklinglevern från hinnor och krydda med salt och peppar. Stek den hastigt i 1–2 msk smör i het panna, låt kallna.
  2. Kör kycklinglevern i matberedare till en slät massa. Tillsätt kallt portvin och smöret skuret i bitar, blanda och krydda med salt och peppar. Lägg moussen i en liten skål och låt den stå kallt och stelna i 1–2 timmar.
  3. Doppa en matsked i varmt vatten och forma moussen till ägg. Garnera med hackade små gurkor och späda sallatsblad och servera med lantbröd.
26 januari 2009
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept