Kycklingkroketter med smak av choklad

Kycklingkroketter med smak av choklad
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kycklingkroketter med smak av choklad

26 ingredienser

30 m

Kycklingkroketter med smak av choklad och som serveras med en salsa på fikon och päron är en ritkigt härlig rätt att servera i höst.

Ingredienser

portioner
  • 300 g kycklingfärs (eller lårfilé)
  • 2 msk persilja, hackad
  • 4 msk rörsocker
  • 2 msk salt
  • 2 dl mörk choklad, hackad
  • 1 msk hel kummin
  • 0,5 msk fänkålsfrö
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk torkad timjan
  • 0,5 msk muskot
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 äggula
  • 0,5 dl grädde

Panering

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk ägg, helt
  • 2 dl pankoströbröd
  • olja (att fritera i)

Salsa

  • 2 päron
  • 2 färska fikon
  • 2 dl mynta
  • 1 limefrukt
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • grekisk yoghurt
  • rostade mandlar, finhackade

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar och lägg i en matberedare (om du inte använder kycklingfärs). Mixa kycklingen tillsammans med örter, kryddor, salt och peppar. Mixa till en grov massa.
  2. Lägg i äggulan. Håll maskinen igång medan du häller i grädden i en tunn stråle. Lägg massan i kylen i 30 minuter.

Panering

  1. Forma små bollar av massan och rulla dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i panko.
  2. Värm oljan till 180 grader i en kastrull. Fritera några åt gången oljan i ca 3-4 minuter, tills de är gyllene och klara. Lyft bort med en hålslev på hushållspapper eller galler.

Salsa

  1. Kärna ur och skär päron och fikon i små tärningar.
  2. Finhacka mynta. Riv skalet från en lime och pressa saften. Blanda päron och fikon med mynta och lime i en skål. Smaksätt med oljan och krydda med salt och peppar.

Servering

  1. Servera kroketterna med salsan, yoghurt och finhackade mandlar.