Kycklingkroketter med smak av choklad

Kycklingkroketter med smak av choklad
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kycklingkroketter med smak av choklad

3

7 steg att laga

26 ingredienser

30 m

Kycklingkroketter med smak av choklad och som serveras med en salsa på fikon och päron är en ritkigt härlig rätt att servera i höst.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g kycklingfärs (eller lårfilé)
  • 2 msk persilja, hackad
  • 4 msk rörsocker
  • 2 msk salt
  • 2 dl mörk choklad, hackad
  • 1 msk hel kummin
  • 0,5 msk fänkålsfrö
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk torkad timjan
  • 0,5 msk muskot
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 äggula
  • 0,5 dl grädde

Panering

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk ägg, helt
  • 2 dl pankoströbröd
  • olja (att fritera i)

Salsa

  • 2 päron
  • 2 färska fikon
  • 2 dl mynta
  • 1 limefrukt
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • grekisk yoghurt
  • rostade mandlar, finhackade

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar och lägg i en matberedare (om du inte använder kycklingfärs). Mixa kycklingen tillsammans med örter, kryddor, salt och peppar. Mixa till en grov massa.
  2. Lägg i äggulan. Håll maskinen igång medan du häller i grädden i en tunn stråle. Lägg massan i kylen i 30 minuter.
  3. Panering
    Forma små bollar av massan och rulla dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i panko.
  4. Värm oljan till 180 grader i en kastrull. Fritera några åt gången oljan i ca 3-4 minuter, tills de är gyllene och klara. Lyft bort med en hålslev på hushållspapper eller galler.
  5. Salsa
    Kärna ur och skär päron och fikon i små tärningar.
  6. Finhacka mynta. Riv skalet från en lime och pressa saften. Blanda päron och fikon med mynta och lime i en skål. Smaksätt med oljan och krydda med salt och peppar.
  7. Servering
    Servera kroketterna med salsan, yoghurt och finhackade mandlar.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer