Börja med att skala morot och vitlök. Skär moroten i slantar och hacka vitlöken grovt. Lägg upp i en ugnsplåt och ”rosta” i ugn på 220 grader i ca 15 minuter.
Ta ut formen och lägg över kyckling, den rostade moroten och vitlöken i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Tillsätt kombu och torkad shiitake. Låt sjuda (koka lätt) i ca 2 timmar, skumma ca en gång i halvtimmen.
Beroende på hur stor kyckling du har så kan den vid det här lagret börja bli färdig, ta då upp den och smaksätt buljongen därefter med soja och lite chiliflakes. Om kycklingen inte börja släppa från benet låt den ligga kvar och fortsätt tills så blir.
Finstrimla spetskål och purjolök och stek i varm panna tillsätt sedan i den varma buljongen. Smaka av med mirin.
Koka nudlar till servering.
Tips till servering: plocka kycklingen i bitar så du slipper pilla med benen i buljongen, men inget måste!