Kyckling med rostad koriander i kokos-curry

POPULÄRT
Kyckling med rostad koriander i kokos-curry
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Kyckling med rostad koriander i kokos-curry

17 ingredienser

1 h

Dakshini Murgh är en indisk rätt bestående av kyckling med rostad koriander i en smakrik kokos-curry.

Ingredienser

portioner
  • 3 msk korianderfrö
  • 0,5 tsk bockhornsklöver
  • 2 tsk svartpepparkorn
  • 6 msk rapsolja
  • 1 tsk svarta senapsfrön
  • 5 cm kanelstång
  • 1 kyckling, styckad i munsbitar
  • 2 gula lökar, skurna i halvmånar
  • 5 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 150 g tomat, finhackade
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1,5 msk salt
  • 1 msk citronsaft
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 gröna chilifrukter, delade på längden

Gör så här

  1. Torrosta korianderfrön, bockhornsklöver och svartpepparkorn i panna ca 1,5 minut tills det doftar. Låt svalna och mal eller mortla dem sedan.
  2. Hetta upp en stor stekpanna eller vid gryta. Tillsätt oljan samt senapsfrön och kanelstång.
  3. När senapsfröna börjar poppa tillsätter du kycklingbitarna, ta inte för många i taget, och bryner dem runt om.
  4. Ta ur kycklingbitarna och tillsätt lök och vitlök i pannan. Fräs på medelvärme tills de börjar bryna.
  5. Tillsätt ingefära och tomater, vänd runt.
  6. När tomaterna mjuknat tillsätter du kryddmixen, gurkmeja, cayennepeppar, salt och citronjuice. Blanda och tillsätt kycklingdelarna, blanda igen.
  7. Öppna burken med kokosmjölk och ta ur den vita och hårda kokosen på toppen (spara till senare) låt den klara vätskan vara kvar i burken och fyll upp burken med vatten.
  8. Häll vätskan/vattnet över kycklingen, låt koka upp, lägg på ett lock och låt sjuda på låg värme i 30 minuter.
  9. Tillsätt den fasta kokosen och chilin, blanda runt och låt allt få ett uppkok.
  10. Servera med ris, bröd, bönor och gärna en yoghurt och sallad vid sidan om.