1 tsk espelettepeppar (eller annan torkad chilifrukt)
1 vitlök
2 gula lökar
2 mindre bouquet garnis (rosmarin, timjan, lagerblad, persilja, purjolök)
50 g smör
1 dl olja
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader med över- och undervärme, ej varmluft.
Knyt ihop kycklingen med kökssnören så benen och vingarna håller ihop med kroppen.
Häll oljan och smöret i stekpannan under hög värme. Dela vitlöken i 2 på tvären och ställ den med det öppna sidan neråt i det varma fettet.
Skala löken och tryck in dem i öppningen på kycklingen (typ rumpan).
Stek kycklingen i några minuter på varje sida så skinnet får en gyllenbrun färg. Salta, peppra och strö över chilin. Kläm in de 2 bouquet garnis under varsitt lår och lägg över kyckling i en ugnsform. Se till att få med även den goda saften som finns i stekpannan.
Ställ in kycklingen på en ena sidan i mitten på ugnen med termometer djupt in i den tjockaste delen av filén och rosta tills termometern visar 65-67 grader, vänd den var 20:e minut. Låt kycklingen vila 30 minuter innan servering.