Kyckling cordon bleu med ris och bechamelsås

Kyckling cordon bleu med ris och bechamelsås
Foto: Tv4

Kyckling cordon bleu med ris och bechamelsås

8

9 steg att laga

23 ingredienser

1 h 30 m

Kyckling cordon bleu med ris och bechamelsås passar perfekt som festlig huvudrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Kyckling

  • olja
  • vitlök (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • paprikapulver (efter smak)
  • salt
  • 4 kycklingfiléer
  • ca 200 g ost
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • ca 5 dl ströbröd

Ris

  • 155 g champinjoner
  • 285 g majs
  • ca 4 dl ris
  • 1 kycklingbuljongtärning

Bechamelsås

  • 2 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Tillbehör

  • 8 sparrisar
  • olivolja
  • ärter
  • blandade nötter

Gör så här

  1. Kyckling
    Blanda olja, vitlök, peppar, paprikakrydda och lite salt till en marinad och marinera kycklingen över natten.
  2. Skär ett jack i kycklingen och fyll den med ost. Stäng den sedan med hjälp av tandpetare.
  3. Strö över vetemjöl och vänd kycklingen i ägg. Vänd den till sist i ströbröd.
  4. Ställ i ugnen cirka 30-40 minuter på 175 grader. Ris
    Stek champinjonerna och majsen i en kastrull. Tillsätt vatten och låt koka upp.
  5. Tillsätt riset och buljongtärningen och koka upp. Sjud cirka 20 minuter.
  6. Bechamelsås
    Smält smöret i en stekpanna och vispa ner mjölet.
  7. Ställ åt sidan och låt svalna och häll sedan i mjölk, salt och peppar. Låt koka ihop under omrörning.
  8. Tillbehör
    Pensla sparrisen med olivolja och ställ i ugnen på 225 grader cirka 20 minuter.
  9. Servera med ärtor och dekorera riset med pinjenötter och pistagenötter.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer