Kyckling cordon bleu med ris och bechamelsås

Kyckling cordon bleu med ris och bechamelsås
Foto: Tv4

Kyckling cordon bleu med ris och bechamelsås

Av: Mahmood - Kramfors

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

1 h 30 m

Kyckling cordon bleu med ris och bechamelsås passar perfekt som festlig huvudrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • olja
  • vitlök (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • paprikapulver (efter smak)
  • salt
  • 4 kycklingfiléer
  • ca 200 g ost
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • ca 5 dl ströbröd

Ris

  • 155 g champinjoner
  • 285 g majs
  • ca 4 dl ris
  • 1 kycklingbuljongtärning

Bechamelsås

  • 2 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Tillbehör

  • 8 sparrisar
  • olivolja
  • ärter
  • blandade nötter

Gör så här

Kyckling

  1. Blanda olja, vitlök, peppar, paprikakrydda och lite salt till en marinad och marinera kycklingen över natten.
  2. Skär ett jack i kycklingen och fyll den med ost. Stäng den sedan med hjälp av tandpetare.
  3. Strö över vetemjöl och vänd kycklingen i ägg. Vänd den till sist i ströbröd.
  4. Ställ i ugnen cirka 30-40 minuter på 175 grader.

Ris

  1. Stek champinjonerna och majsen i en kastrull. Tillsätt vatten och låt koka upp.
  2. Tillsätt riset och buljongtärningen och koka upp. Sjud cirka 20 minuter.

Bechamelsås

  1. Smält smöret i en stekpanna och vispa ner mjölet.
  2. Ställ åt sidan och låt svalna och häll sedan i mjölk, salt och peppar. Låt koka ihop under omrörning.

Tillbehör

  1. Pensla sparrisen med olivolja och ställ i ugnen på 225 grader cirka 20 minuter.
  2. Servera med ärtor och dekorera riset med pinjenötter och pistagenötter.