• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kvargdipp med örtolja

Kvargdipp med örtolja
Foto: TV4

Kvargdipp med örtolja

3 steg att laga

14 ingredienser

15 m

En smakrik dipp på kvarg, riven gurka och örtolja. Perfekt till fredagsmyset med lite grönsaksstavar!

Ingredienser

Örtolja

  • 1 dl persilja
  • 1 dl basilika
  • 1 dl olja
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 1 citron, skalet
  • 1 tsk chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Dipp

  • 2 dl kvarg
  • 1 dl gurka, grovriven
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt

Servering

  • valfria grönsaksstavar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till örtoljan till en slät olja i en kannmixer. Tillsätt mer vatten om den känns för tjock.
  2. Blanda samman kvarg, grovriven gurka, chiliflakes och salt. Droppa lite av örtoljan på dippen.
  3. Servera dippen med valfria grönsaker som tillexempel selleristavar, broccolibuketter, sockerärtor, morotsstavar och rädishalvor.