Kungsräkor toppade med chimichurri

2 röster
1 h
4

En riktigt god tapasrätt är kungsräkor toppade med chimichurri med smak av sumak. Underbara smaker och perfekt rätt till buffén eller som förrätt.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Räkor i marinad

  • 6 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal + saften
  • 2 msk sumak
  • 5 klyfta vitlök, skivade
  • 1 knippe koriander, finhackade
  • flingsalt
  • peppar
  • 800 g kungsräkor

Chimichurrin

  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 msk limefrukt, saft
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Räkor i marinad
    Blanda marinaden i en djupskål. Lägg sedan ned räkorna i marinaden och blanda ordentligt, dra plastfolie över skålen och låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Chimichurrin
    Finhacka persilja och lägg i en skål. Skala och finhacka vitlök. Lägg ned tillsammans med persiljan. Blanda i pressad limesaft, chiliflakes, salt och citronjuice. Om du vill kan du köra lite med stavmixer. Låt stå och dra i 20 minuter.
  3. Skölj paprikan och skär den i stora bitar. Grilla på grillen eller i grillpanna. Skär i små tärningar och tillsätt i chimichurrin. Dela tomaterna i klyftor och skär bort kärnorna. Skär tomatköttet i små tärningar. Tillsätt i chimichurrin.
  4. Servering
    Hetta upp en rymlig stekpanna på medelhög värme. Lägg räkorna direkt i stekpannan. Stek dem i cirka 2 minuter per sida till det blir rosa, toppa med chimichurrin och servera genast.

Laddar fler recept...