Kungskrabba med sparris

Foto: Tv4
Kungskrabba med sparris
7 ingredienser
20 m
Kungskrabba med sparris och brynt citronsmör är en riktigt festlig förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1 knippe grön sparris
- salt
- 125 g smör
- 2 msk citron, pressad
- 2 msk färsk bladpersilja, hackad
- 600 g kungskrabba (1–2 ben)
- 0,5 dl solroskärnor, rostade
Gör så här
- Koka upp sparrisen hastigt i saltat vatten så att de behåller spänsten, ca 4 minuter.
- Bryn smöret i ca 5–10 minuter, tillsätt pressad citron och hackad persilja.
- Dela benen från kungskrabban i lederna och klipp upp benen med en sax. Klipp bort en bit av skalet så att benen ”öppnas”.
- Lägg upp krabbenen på fat tillsammans med delad sparris. Ringla lite av smöret över och servera resterande smör vid sidan om.