Kungskrabba med grillad avokado

1 röst
40 m
4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Sötsur kycklingbuljong

  • 1 l kycklingbuljong
  • vinäger
  • farinsocker

Japanska kronärtskockor

  • kronärtskocka (japanska)
  • sherryvinäger
  • dillfrö

Isterband

  • 1 isterband

Krabba

  • 200 g krabba (ben)

Tillbehör

  • 1 avokado
  • 5 g olivolja
  • 5 ml limesaft
  • havssalt
  • dill

Gör så här

  1. Sötsur kycklingbuljong
    Koka ner buljongen tills den tjocknar. Tillsätt och smaka av med vinäger och farinsocker
  2. Japanska kronärtskockor
    Dela kronärtskockorna i halvor och smaksätt med sherryvinäger och dillfrön.
  3. Isterband
    Stek isterband i stekpannan tills skinnet börjar röra på sig. Ta bort skinnet och skär köttet i små kuber, cirka 1 x 1 cm.
  4. Krabba
    Pochera krabban i 15 sekunder och kyl sedan i isvatten
  5. Tillbehör
    Halvera avokadon med skal på grilla tills den är svart på den skurna sidan.
  6. Mixa sedan avokadon med olivolja, limesaft och havssalt.
  7. Plocka bara bladen på dillen att servera till rätten.
3 januari 2020