Kungskrabba med grillad avokado

Joakim Almqvist KK 2023

Kungskrabba med grillad avokado

Av: Joakim Almqvist, Erik Gustafsson

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

40 m

Kungskrabba med grillad avokado, sötsur kycklingbuljong, japansk kronärtskocka, dill och isterband blir en perfekt rätt att servera till helgen.

Ingredienser

portioner

Sötsur kycklingbuljong

  • 1 l kycklingbuljong
  • vinäger
  • farinsocker

Japanska kronärtskockor

  • kronärtskocka (japanska)
  • sherryvinäger
  • dillfrö

Isterband

  • 1 isterband

Krabba

  • 200 g krabba (ben)

Tillbehör

  • 1 avokado
  • 5 g olivolja
  • 5 ml limesaft
  • havssalt
  • dill

Gör så här

Sötsur kycklingbuljong

  1. Koka ner buljongen tills den tjocknar. Tillsätt och smaka av med vinäger och farinsocker

Japanska kronärtskockor

  1. Dela kronärtskockorna i halvor och smaksätt med sherryvinäger och dillfrön.

Isterband

  1. Stek isterband i stekpannan tills skinnet börjar röra på sig. Ta bort skinnet och skär köttet i små kuber, cirka 1 x 1 cm.

Krabba

  1. Pochera krabban i 15 sekunder och kyl sedan i isvatten

Tillbehör

  1. Halvera avokadon med skal på grilla tills den är svart på den skurna sidan.
  2. Mixa sedan avokadon med olivolja, limesaft och havssalt.
  3. Plocka bara bladen på dillen att servera till rätten.