Kummel med chorizo och tomat

7 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Rostad spetskål

  • 2 stora huvuden spetskål
  • 2 king solovitlökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 knippe backtimjan
  • salt

Kummel

  • 600 g kummelrygg
  • salt, peppar
  • smör, till stekning

Chorizo, tomat och persilja

  • 300 g rå chorizo
  • 2 rödlökar
  • 200 g romantica tomater
  • olivolja
  • 1 knippe persilja
  • salt och peppar

Garnering

  • smörgåskrasse
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Dela kålen i klyftor. Skala och skiva vitlöken. Blanda kålen med olivolja, vitlök, timjan och salt. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
  2. Skär fisken i 4 fina bitar. Salta och peppra. Stek fisken i smör till ca 45 grader i innertemperatur (Toms rekommendation).
  3. Pilla ur köttet ur korvskinnet och dela ner i mindre bitar. Skiva rödlöken och dela tomaterna. Stek korven i olivolja med löken. Tillsätt tomaterna och persiljan vid servering. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera fisken tillsammans med korven, tomaterna och den rostade spetskålen. Garnera med krasse och citron.
12 augusti 2017

Fler goda recept