Kummel med chorizo och tomat

8 röster
30 m
4
Kummel med chorizo och tomat
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Rostad spetskål

  • 2 spetskål
  • 2 King Solo vitlökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 knippe backtimjan
  • salt

Kummel

  • 600 g kummelrygg
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Chorizo, tomat och persilja

  • 300 g rå chorizo
  • 2 rödlökar
  • 200 g romanticatomater
  • olivolja
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • peppar

Garnering

  • krasse
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Dela kålen i klyftor. Skala och skiva vitlöken. Blanda kålen med olivolja, vitlök, timjan och salt. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
  2. Skär fisken i 4 fina bitar. Salta och peppra. Stek fisken i smör till ca 45 grader i innertemperatur (Toms rekommendation).
  3. Pilla ur köttet ur korvskinnet och dela ner i mindre bitar. Skiva rödlöken och dela tomaterna. Stek korven i olivolja med löken. Tillsätt tomaterna och persiljan vid servering. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera fisken tillsammans med korven, tomaterna och den rostade spetskålen. Garnera med krasse och citron.
12 augusti 2017