Kryddstekt torsk med marinerad broccoli och anjovissås

29 röster
20 m
4
Kryddstekt torsk med marinerad broccoli och anjovissås
Foto: Tv4

Tom bjuder på en kryddig torsk med smak av dill, fänkål, senap och koriander. Han serverar den med marinerad broccoli och en riktigt god och gräddig sås.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Torskrygg

  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk cayennepeppar
  • 600 g torskrygg
  • salt
  • smör (till stekning)

Broccoli

  • 1 broccoli
  • 0,5 citron, skalet
  • msk olivolja
  • salt
  • 1 dl dill, grovhackad

Ansjovissås

  • 1 gul lök (liten)
  • msk smör
  • 1 burk ansjovis (med spad, à 55 g)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2-3 msk smör, iskallt
  • salt

Garnering dillvippor krasse

  • 4 klyfta citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Broccoli
    Skär ut buketterna på broccolin. Blanda med citronskal, olivolja och salt.
  2. Massera ordentligt med händerna så dem blir mjuka. Blanda i dillen precis innan servering.
  3. Spara broccolistammen till morgondagens sallad eller slanta upp och frys in för att stoppa i framtida grytor.
  4. Ansjovissås
    Hacka och svetta löken i smöret. Tillsätt ansjovisen (spara spadet). Koka ihop med vitt vin, buljong och grädde.
  5. Sila ner i ny kastrull och mixa ansjovisspadet och 2-3 msk iskallt smör med stavmixer. Smaka ev. av med salt.
  6. Torskrygg
    Mal eller mortla de hela kryddorna. Tillsätt cayennepeppar.
  7. Dela fisken i mindre bitar och gnid in fisken med kryddblandningen. Salta och stek i mycket smör på medelvärme tills den är klar i mitten.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...