Kryddstekt svamp med hirs och yoghurt
Kryddstekt svamp med hirs och yoghurt
14 ingredienser
30 min
Det här är en typisk vardagsmiddag hemma hos Siri. Naturligt glutenfri hirs serveras tillsammans med ett fräs på grönsaker och ostronskivling samt turkisk yoghurt. Variera fräset med grönsaker och svamp efter säsong och vad du råkar ha hemma.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 300 g ostronskivling
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 2 klyftor vitlök
- 1 förp färdigkokta kikärtor
- 1 msk ras el hanout (alt 1/2 msk gurkmeja +1/2 msk koriander)
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk olivolja
- 4 port hirs
- 65 g rucolasallad
- 1 limefrukt, till servering
- rapsolja, till stekning
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Riv svampen i bitar och stek den gyllene på hög värme i rapsoljan, salta. Lägg på ett fat.
- Koka hirsen enligt anvisning på förpackningen. Hacka hälften av rucolan.
- Blanda den färdigkokta hirsen med den hackade rucolan och olivoljan. Smaka av med salt.
- Skala och skiva lök och morot. Skala och finhacka vitlök.
- Häll av och skölj kikärtorna noga i kallt vatten.
- Stek lök och morot i 1 msk olja i en stekpanna tills de fått lite färg. Tillsätt vitlök och kikärtor.
- Ha i svampen och tillsätt ras el hanout. Krydda sedan ordentligt med salt och mycket nymalen peppar.
- Servera svamp- och grönsaksfräset med hirs, yoghurt och mer rucola samt limeklyftor.