Kryddigt fiskpaket med syrad lök

Kryddigt fiskpaket med syrad lök

5

6 steg att laga

11 ingredienser

30 min

Ett enkelt, men ändå lyxigt recept som funkar utmärkt både till vardags och till helgen. 

Dillfrö krydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Dillfrö från Santa Maria.

Ingredienser

portioner4 portioner

Fiskpaket

  • 4 torsk, portionsbitar
  • 800 g kokt potatis
  • 70 g bladspenat
  • 50 g smör
  • 2 krm Santa Maria Vitpeppar Malen
  • 2 krm Santa Maria Dillfrö
  • 0,5 dl Santa Maria Dill

Syrad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skiva rödlök och blanda med citronjuice, olivolja och salt. Ställ åt sidan.
  2. Fördela skivad potatis på fyra bakplåts- eller smörpapper och lägg på fisk och spenat.
  3. Blanda ihop smör, vitpeppar, dillfrö och dill.
  4. Klicka kryddsmöret på fisken och tvinna ihop paketen.
  5. Tillaga i 175 grader i ca 15–20 min.
  6. Servera fisken med den syrade rödlöken.
TIPS!
läs mer
Dillfrö krydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer