Kryddig korv med mos och kålsallad

POPULÄRT
koket.se
Kryddig korv med mos och kålsallad
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Kryddig korv med mos och kålsallad

16 ingredienser

40 m

Stekt korv serveras med lyxigt potatismos, savoykål och pressgurka.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Mos

  • 1000 g potatis
  • 200 g smör
  • 3 dl mjölk, varm
  • salt

Kryddig korv

  • 4 kryddiga korvar (valfri)

pressgurka

  • 1 gurka, tunt skivad
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Kålsallad

  • 0,5 savoykål, tunt strimlat
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk skånsk senap
  • salt

Tillbehör

  • persilja
  • rödlök
  • rostad lök

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Mosa potatisen, ha i smöret, varm mjölk och vispa till ett fluffigt mos, smaka av med salt.
  2. Blanda ättika, vatten och socker ordentligt så att allt socker löses upp. Ha sedan i den skivade gurkan.
  3. Stek korven på mediumvärme ca 10 min.
  4. Under tiden, hacka savoykål och blanda den med senap och crème fraiche, smaka av med salt.
  5. Servera och toppa allt med en blandning av hackad persilja, rödlök och rostad lök.