Vit kladdkaka med äpple, kanel och kardemummaKockens logga Ny

Krydda kladdkakan! 5 försvinnande goda varianter

Ingen säger väl nej till en riktigt kladdig chokladdoftande kladdkaka? Klassisk kladdkaka i all ära, men de här kryddiga varianterna är helt oemotståndliga. Vit kladdkaka med äpple och kanel eller het kladdkaka med chili – vilken tror du blir din favorit?

Att krydda maten är en självklarhet, men kryddor glöms ofta bort när det kommer till bakning. Öppna kryddskåpet och sätt nya spännande smaker på bakverken. Vågar du testa lite söt grönpepparsås på kladdkakan?

Vit kladdkaka med äpple, kardemumma och kanel

Kanel och kardemumma är vinnande klassiker när det kommer till smaksättning och bakning. Den här vita kladdkakan har allt du kan önska – vit choklad, kanel, kardemumma och rivet äpple. Kladdig, kryddig och helt ljuvlig!

Se hela receptet här

Klassisk kladdkaka med chili flakes

Testa att krydda kladdkakan med chili nästa gång du bakar. Choklad tillsammans med hettan från chili är både en spännande och god kombination. Tillsätt 0,5-1 tsk Kockens chili flakes i kladdkakssmeten och grädda som vanligt.

Chili flakes är rena, torkade frukter som ger en bra och god hetta.

Kladdkaka med kardemummagrädde

Kladdkaka blir alltid godare med en klick grädde till. Men har du testat att ha i lite kardemumma i grädden? En perfekt matchning med kakaon i kladdkakan. Tillsätt ca en tsk Kockens malen kardemumma till 2,5 dl grädde.

Vit kladdkaka med saffran

Är det någon kladdkaka du ska njuta av i vinter så är det den här! Kladdkaka med vit choklad och saffran, toppad med apelsinzest, rostade mandlar och lingon. Den här kommer garanterat imponera på gästerna på glöggminglet eller julfesten.

Till receptet >>

Kladdkaka med jordgubbar i grönpepparsås

Peppar – vår mest populära krydda som förhöjer varenda maträtt. Det många inte vet är att peppar också är en riktig smakhöjare till choklad. Den aromatiska och lite brännande smaken i peppar kommer från ämnet piperin. Peppar får olika kvalitet och karaktär beroende på skördetid och behandling. Generellt är grönpeppar och vitpeppar mildare i karaktären än svartpeppar.

Grönpeppar och jordgubbar är en oförglömlig smakkombination som bara blir ännu bättre till en kladdkaka. Koka upp 3 msk konjak, 0,5 msk Kockens grönpeppar i lag och 3 msk brunt farinsocker. Reducera till hälften och marinera tillsammans med jordgubbar. Servera till kladdkakan och njut!

...Och något kryddigt i glaset!

Inget fika utan kaffe! Lyxa till det med en värmande och kryddig chai latte eller en festlig kaffedrink med choklad, kanel och apelsin.

Här hittar du fler kryddiga tips från Kockens