I samarbete med Kockens

Vit kladdkaka med äpple, kanel och kardemumma

16 röster
30 m
Vit kladdkaka med äpple, kanel och kardemumma
Foto: köket.se

En försvinnande god kladdkaka med vit choklad, riven äpple, kanel och kardemumma. Varning för beroendeframkallning!

Visa mer
30 m

Du behöver

  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk Kockens kanel
  • 1 tsk Kockens kardemumma
  • 1 äpple, rivet
  • 1 äpple, i skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en springform, 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Dra av smöret från värmen och bryt ner chokladen. Rör om tills chokladen smält helt.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Tillsätt chokladsmöret och crème fraiche. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
  6. Riv äpplet och tillsätt även det i smeten. Rör om med en slickepott och häll sedan upp i formen.
  7. Lägg ut det skivade äpplet över smeten och grädda kakan i 20 minuter.
Tips!
Kockens Chai kaffe latte

Dryckestips från Kockens!

Servera kladdkakan med en chai kaffe latte.

Till receptet >>

8 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept