Vit kladdkaka med äpple, kanel och kardemumma

Vit kladdkaka med äpple, kanel och kardemumma
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vit kladdkaka med äpple, kanel och kardemumma

11 ingredienser

30 m

En försvinnande god kladdkaka med vit choklad, riven äpple, kanel och kardemumma. Varning för beroendeframkallning!

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 200 g vit bakchoklad
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 äpple, rivet
  • 1 äpple, i skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en springform, 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Dra av smöret från värmen och bryt ner chokladen. Rör om tills chokladen smält helt.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Tillsätt chokladsmöret och crème fraiche. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
  6. Riv äpplet och tillsätt även det i smeten. Rör om med en slickepott och häll sedan upp i formen.
  7. Lägg ut det skivade äpplet över smeten och grädda kakan i 20 minuter.