Vit kladdkaka med äpple, kanel och kardemumma
Vit kladdkaka med äpple, kanel och kardemumma
11 ingredienser
30 m
En försvinnande god kladdkaka med vit choklad, riven äpple, kanel och kardemumma. Varning för beroendeframkallning!
Ingredienser
- 150 g smör
- 200 g vit bakchoklad
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 dl crème fraîche
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 äpple, rivet
- 1 äpple, i skivor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader och smöra en springform, 24 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull.
- Dra av smöret från värmen och bryt ner chokladen. Rör om tills chokladen smält helt.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Tillsätt chokladsmöret och crème fraiche. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
- Riv äpplet och tillsätt även det i smeten. Rör om med en slickepott och häll sedan upp i formen.
- Lägg ut det skivade äpplet över smeten och grädda kakan i 20 minuter.