Chai kaffe latte

Kockens Chai kaffe latte
Foto: Jönsson Bilder

Chai kaffe latte

9 ingredienser

20 m

Värmande och kryddig kaffe latte med smak av chai.  Den perfekta drycken att värma sig med en ruskig höst eller kylig vinterdag.

Tips! Gör en kryddfrostad kant. Häll en äggvita på ett tefat och blanda lika delar Kockens pepparkakskrydda med valfritt socker. Doppa glaset först i äggvitan och sedan i kryddblandningen. Låt torka något.

Ingredienser

portioner glas
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk rörsocker (eller farinsocker)
  • 3 Kockens kanelstänger
  • 1 tsk Kockens hela nejlikor
  • 1 tsk Kockens ingefära malen
  • 1 tsk Kockens kardemummakärnor
  • 0,5 tsk Kockens svartpeppar hel
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl mörkrostat bryggkaffe

Gör så här

  1. Häll vatten i en kastrull och tillsätt kryddor. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Sila från kryddorna.
  2. Hetta upp mjölken i en kastrull till högst 65 ˚C och vispa mjölken skummig eller använd en mjölkskummare.
  3. Blanda ungefär lika delar kaffe, kryddlag och skummad mjölk. Önskar man en mild kryddsmak – minska kryddlagen. Söta efter behov.
  4. Tips! Gör en Chai te latte genom att byta ut kaffet mot svart te, gärna Assam med kraftigare smak.