Vit kladdkaka med saffran
Vit kladdkaka med saffran
10 ingredienser
25 m
Kladdkaka med vit choklad och saffran. Toppad med rostad mandel, lingon och apelsinzest. Kan du tänka dig en bättre fika i december?
Ingredienser
- 100 g smör
- 0,5 g saffran
- 150 g vit bakchoklad
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- smör, till formen
Garnering
- 0,5 dl lingon
- 0,5 dl sötmandel hackad, rostad
- 0,5 apelsin, skalet
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform, 24 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen. Rör ned saffran och bryt ner chokladen, låt den smälta ut ut helt i smöret.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Häll ner den smälta chokladen i äggvispet och sikta ner vetemjöl. Vänd om med en slickepott till en jämn smet och häll upp i formen.
- Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
- Låt svalna och garnera eventuellt med lingon, rostad mandel och apelsinzest.