I samarbete med Kockens

Vit kladdkaka med saffran

6 röster
25 m
6-8
Vit kladdkaka med saffran
Foto: köket.se

Kladdkaka med vit choklad och saffran. Toppad med rostad mandel, lingon och apelsinzest. Kan du tänka dig en bättre fika i december?

Visa mer
25 m
6-8

Du behöver

  • 100 g smör
  • 0,5 g Kockens saffran
  • 150 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • smör, till formen

Garnering

  • 0,5 dl lingon
  • 0,5 dl sötmandel hackad, rostad
  • 0,5 apelsin, skalet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform, 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen. Bryt ner chokladen och låt den smälta ut ut helt i smöret.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Häll ner den smälta chokladen i äggvispet och sikta ner vetemjöl. Vänd om med en slickepott till en jämn smet och häll upp i formen.
  5. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
  6. Låt svalna och garnera eventuellt med lingon, rostad mandel och apelsinzest.
Tips!
Kockens Festlig kaffedrink

Dryckestips från Kockens!

Servera kladdkakan med en festlig och kryddig kaffedrink.

Till receptet >>


8 oktober 2018

Laddar fler recept