I samarbete med Kockens

Festlig kaffedrink

2 röster
10 m
2 koppar
Kockens Festlig kaffedrink
Foto: Jönsson Bilder

Lyxigt kaffe med smak av kanel, choklad och apelsin. Toppas med vispgrädde.

Visa mer
10 m
2 koppar

Du behöver

  • 4 Kockens kanelstänger
  • 50 g mörk choklad av god kvalitet
  • 0,5 apelsin, rinrivet skal
  • 3-4 dl bryggkaffe mörkrost
  • farinsocker, honung eller lönnsirap till sötning
  • 0,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Chokladen ska vara rumsvarm. Riv sedan ner den och bottna kopparna med 30-40 g choklad. Spara resten till garnering.
  2. Tillsätt riven apelsinskal, valfri sötning och en kanelstång i varje kopp. Häll över nybryggt kaffe och rör om.
  3. Toppa med vispad grädde, garnera med kanelstång och strö över riven choklad. Servera genast.
25 september 2018

Laddar fler recept