I samarbete med Kockens

Festlig kaffedrink

2 röster
10 m
2 koppar
Kockens Festlig kaffedrink
Foto: Jönsson Bilder

Lyxigt kaffe med smak av kanel, choklad och apelsin. Toppas med vispgrädde.

Visa mer
10 m
2 koppar

Du behöver

  • 4 Kockens kanelstänger
  • 50 g mörk choklad av god kvalitet
  • 0,5 apelsin, rinrivet skal
  • 3-4 dl bryggkaffe mörkrost
  • farinsocker, honung eller lönnsirap till sötning
  • 0,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Chokladen ska vara rumsvarm. Riv sedan ner den och bottna kopparna med 30-40 g choklad. Spara resten till garnering.
  2. Tillsätt riven apelsinskal, valfri sötning och en kanelstång i varje kopp. Häll över nybryggt kaffe och rör om.
  3. Toppa med vispad grädde, garnera med kanelstång och strö över riven choklad. Servera genast.
25 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept