Krustader med svampröra
Krustader med svampröra
9 ingredienser
20 m
Krustader är alltid en uppskattad bufférätt. De här är fyllda med svampröra och toppade med lingon.
Se Nazuk Turdieva laga receptet

Ingredienser
- ca 2 dl torkade trattkantareller
- 2 schalottenlökar
- 3 klyftor vitlök
- 1,5 dl vispgrädde
- salt
- peppar
- smör (till stekning)
- rårörda lingon
- krustader
Gör så här
- Häll kokande vattnen över kantarellerna, låt stå i 5 minuter.
- Häll sedan av vattnet från kantarellerna.
- Hacka kantarellerna fint och stek dem i lite smör tillsammans med hackad schalottenlök och riven vitlök.
- Stek i ca 3 minuter och häll sedan på vispgrädde. Låt puttra på medelvärme tills all vätska är borta och röran är krämig.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rör samman några frysta lingon med lite strösocker.
- Fyll krustaderna med svampröran och toppa med några rårörda lingon.