Krossad sötpotatis med rödlök och bearnaise

koket.se
Lohmanders krossad sötpotatis med rödlök och bearnaise NY
Foto: Köket

Krossad sötpotatis med rödlök och bearnaise

9 ingredienser

45 min

Vi älskar plåtmat då det är så smidigt! Fyll plåten med sötpotatis och strössla på rödlök, fetaost, persilja och massa sås. Ett perfekt tillbehör till en god köttbit eller vegobiff.

läs mer
Lohmanders såser flaska

NYHET från Lohmanders!

Gamla sås-klassiker och nya smaker, nu på smidig flaska.

Läs mer

läs mer
Kockarnas Kamp logga

Stolt huvudsponsor!

Lohmanders är huvudsponsor av Kockarnas kamp 2022.

Läs mer

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 sötpotatisar
  • 1 rödlök
  • 1 knippe persilja
  • 150 g fetaost
  • 50 g smör (rumstempererat)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 Lohmanders Bearnaise Original

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader över- och undervärme.
  2. Rengör sötpotatisen och skär i ca 3 cm breda skivor. Behåll skalet på.
  3. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka i den nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills de mjuknat och fått krispiga kanter.
  4. Skiva under tiden rödlök och hacka persilja.
  5. Krossa potatisen lätt med valfritt verktyg, t.ex gaffel.
  6. Blanda smör med pressad vitlök, salt och peppar och klicka ut på potatisen så det smälter.
  7. Strö över lök, persilja och smulad fetaost. Servera med några klickar Lohmanders Bearnaise Original.
TIPS!
läs mer
Lohmanders Halloumifritters med spetskål och hasselnötter

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer