Krossad sötpotatis med rödlök och bearnaise

koket.se
Lohmanders krossad sötpotatis med rödlök och bearnaise NY
Foto: Köket

Krossad sötpotatis med rödlök och bearnaise

9 ingredienser

45 min

Vi älskar plåtmat då det är så smidigt! Fyll plåten med sötpotatis och strössla på rödlök, fetaost, persilja och massa sås. Ett perfekt tillbehör till en god köttbit eller vegobiff.

Lohmanders Bearnaise Original
Lohmanders Bearnaise Original flaska produkt

Lohmanders Bearnaise Original

Vår omtyckta och klassiska bearnaise - nu i praktisk flaska!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 sötpotatisar
  • 1 rödlök
  • 1 knippe persilja
  • 150 g fetaost
  • 50 g smör (rumstempererat)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 Lohmanders Bearnaise Original

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader över- och undervärme.
  2. Rengör sötpotatisen och skär i ca 3 cm breda skivor. Behåll skalet på.
  3. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka i den nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills de mjuknat och fått krispiga kanter.
  4. Skiva under tiden rödlök och hacka persilja.
  5. Krossa potatisen lätt med valfritt verktyg, t.ex gaffel.
  6. Blanda smör med pressad vitlök, salt och peppar och klicka ut på potatisen så det smälter.
  7. Strö över lök, persilja och smulad fetaost. Servera med några klickar Lohmanders Bearnaise Original.
TIPS!
Tips från Lohmanders!
Lohmanders Halloumifritters med spetskål och hasselnötter

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer