Räk- och gnocchirätt

Räk- och gnocchirätt
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Räk- och gnocchirätt

Av: Kristina Eriksson

Från: Nyttiga fetter

11 ingredienser

Färsk gnocchi som numera finns i de flesta affärer är mycket användbart. Var försiktig med rosmarinmängden – den kan lätt ta överhanden.

Ingredienser

portioner
  • 600 g färsk gnocchi
  • 1 paprika
  • 250 g broccoli
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g sockerärtor
  • flytande margarin, att steka i (eller olja)
  • 400 g skalade räkor
  • 1 tsk rosmarin, stött
  • 0,5 dl ströbröd
  • färsk bladpersilja, finhackad
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Koka gnocchin enligt anvisningen på paketet.
  2. Skär paprikan i bitar. Dela broccolin i buketter. Skala och pressa vitlöken. Stek grönsakerna i olja i en stekpanna. Tillsätt räkor och rosmarin. Lägg alltsammans åt sidan. Stek gnocchin så att den får lite färg. Strö på ströbröd och rör om. Ströbrödet ska också få lite färg. Blanda alltsammans och strö på bladpersilja och riven parmesanost.