Pytt på varmrökt lax
Pytt på varmrökt lax
11 ingredienser
Pyttipanna är bra och snabb vardagsmat. Här är en variant på lax, sötpotatis och svamp.
Ingredienser
- 2 sötpotatisar
- 4 morötter
- 8 potatisar
- 1 msk flytande margarin, att steka i
- 1 gul lök
- 0,5 purjolök
- 200 g kantareller
- 300 g varmrökt lax (Kravmärkt)
- 1 tsk torkad timjan
- 1 granatäpple
- bredbar chèvre att servera till
Gör så här
- Skala och skär sötpotatis, morötter och potatis i små tärningar. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten i 5-10 minuter och häll därefter bort vattnet. Stek rotfrukterna i margarin i en stor stekpanna. Salta och lägg rotfrukterna åt sidan.
- Hacka den gula löken och skär purjolöken i fina ringar. Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Fräs lök och kantareller i stekpannan.
- Dela laxen i mindre bitar. Tillsätt laxen till stekpannan och låt den bli lite varm. Blanda allt det stekta i en skål. Smaka av med timjan. Strö på granatäpplekärnor. Servera pytten varm, gärna med en klick chèvreost.