Kycklingsoppa med krämig tortellini

Kycklingsoppa med krämig tortellini
Foto: Anna Clarén
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Kycklingsoppa med krämig tortellini

15

10 ingredienser

25 min

En soppa med fräscha och fina smaker där tortellini, ricotta och kyckling samsas. Recept från boken Lax och kyckling.

Se fler recept från boken

Lax och kyckling

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • smör, att steka i (eller olja)
  • 5 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl mellangrädde
  • 250 g färsk tortellini med ricottaost och basilika
  • 0,5 grillad kyckling

Till servering

  • färska basilikablad
  • 1 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Ansa och skär purjolöken i fina skivor.
  2. Skär champinjonerna i skivor.
  3. Fräs purjolök och champinjoner i margarin, smör eller olja i en stor gryta. Löken ska bli glansig.
  4. Tillsätt vatten, buljongtärningar och mellangrädde. Låt soppan koka några minuter.
  5. Tillsätt tortellini och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Tillsätt kycklingköttet till soppan och låt det bli varmt. Späd eventuellt soppan med lite vatten.
  7. Servera med färsk basilika och pinjenötter.