Krispiga tofunuggets med sötsur sås

40 röster
4
Krispiga tofunuggets med sötsur sås
Foto: TV4

Riktigt krispig och god tofu som serveras i salladsblad med hemgjord sötsur sås, ris och avokado.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Sötsur sås

  • 2 dl vatten
  • 3 msk socker
  • matolja, lite
  • 1 chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök, pressad eller finhackad
  • 3 msk ljus vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk maizena, utrört i vatten

Tofu nuggets

  • 200 g tofu fast
  • 1 dl polenta
  • 1 msk cayennepeppar
  • 1 msk salt
  • rapsolja

Tillbehör

  • kokt ris
  • isbergssallad
  • gurka, i bitar
  • avokado, i tärningar
  • 1 kruka gräslök, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sötsur sås
    Hacka chili och vitlök mycket smått, stek i lite olja utan att de tar färg. Blanda ned resten av ingredienserna till såsen i stekpannan och koka på svag värme i 5 minuter.
  2. Krispig tofu
    Tärna tofun i större bitar och klappa torra med en handduk eller papper.
  3. Blanda polenta med cayennepeppar och salt. Panera tofun i polentan och stek den sedan på hög värme i rapsolja tills den får fin färg på alla sidor.
  4. Servering
    Servera nuggetsen med kokt ris som du lägger i isbergssalladen och toppar med gurka, avokado, hackad gräslök och den sötsura såsen.

Laddar fler recept...