Krispig tofu med mango chutney

89 röster
30 m
4
Krispig tofu med mango chutney
Foto: Mattias Kristiansson
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fast tofu, tärnad
  • 1 dl majsstärkelse
  • 4 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 3 dl apelsinsaft
  • 0,5 dl mango chutney
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl japansk soja

Gör så här

  1. Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål.
  2. När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den blir härligt frasig och gyllenbrun. Låt rinna av på lite hushållspapper och häll bort överflödig olja ur pannan.
  3. Blanda vitlök, ingefära, chili, apelsinsaft, mango chutney, olivolja och sojasås i en skål.
  4. Lägg tillbaka tofun i stekpannan och häll över såsen. Låt allt bubbla på i två minuter eller tills såsen tjocknar något.
  5. Servera tofun tillsammans med ris.
27 december 2018