Krispig tofu med mango chutney

Krispig tofu med mango chutney
Foto: Mattias Kristiansson
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Krispig tofu med mango chutney

9 ingredienser

30 m

Det här var rätten som gjorde mig förälskad i tofu. Här får knaprig tofu gosa med en enormt smakrik sås som inte innehåller alltför många ingredienser eller tar lång tid att göra. /Mattias

Ingredienser

portioner
  • 500 g fast tofu, tärnad
  • 1 dl majsstärkelse
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 3 dl apelsinsaft
  • 0,5 dl mango chutney
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl japansk soja

Gör så här

  1. Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål.
  2. När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den blir härligt frasig och gyllenbrun. Låt rinna av på lite hushållspapper och häll bort överflödig olja ur pannan.
  3. Blanda vitlök, ingefära, chili, apelsinsaft, mango chutney, olivolja och sojasås i en skål.
  4. Lägg tillbaka tofun i stekpannan och häll över såsen. Låt allt bubbla på i två minuter eller tills såsen tjocknar något.
  5. Servera tofun tillsammans med ris.