Krispig mosad potatis

koket.se
Krispig mosad potatis
Jessica Frej
Jessica Frej

Krispig mosad potatis

3 ingredienser

30 m

"Glöggmingel utan att bli ruinerad! Glöm löjrommen, de tjusiga ostarna, den exklusiva laxen och säg hej till rotfrukter, brukarna i kylen som står och hoppas på att få komma fram och en gnutta kreativitet." /Jessica Frej

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner små portioner
  • 1 kg potatis (små ”delikatesspotatis”)
  • salt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, låt svalna något.
  2. Tryck till potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Använd exempelvis botten på ett glas.
  3. Pensla över rapsolja.
  4. Rosta i ugnen på 225 grader i 15 minuter. Kör eventuellt en stund på grill också, de ska bli riktigt krispiga.
  5. Toppa potatisen med exempelvis hackad rödlök, gräddfil och knaprig bacon. Eller hackat ägg, hackad rödlök, brynt smör och matjessill.