Krispig aubergineburgare med kålsallad

koket.se
Krispig aubergineburgare med kalsallad
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Krispig aubergineburgare med kålsallad

4

15 ingredienser

Siri bjuder på en fantastiskt enkel och frasig aubergineburgare med dressad kålsallad och växtbaserad ostdipp. En sann fröjd för smaklökarna.

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines (stora à ca 500 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havredryck
  • 2 dl pankoströbröd
  • rapsolja, till stekning
  • 0,5 vitkål
  • 0,5 jalapeño
  • 1 färsk lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk vegansk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 citron
  • salt
  • 1 förp cheese dip (à ca 240)
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Rör ihop majonnäs, dijonsenap, citronzest och citronsaft i en skål. Skala och riv ned vitlöken i såsen. Smaka av med salt.
  2. Skär spetskål och färsk lök tunt. Hacka jalapeno. Blanda grönsakerna med såsen i skålen
  3. Skär aubergine i 1.5 cm tjocka skivor.
  4. Lägg mjöl och panko på två separata tallrikar. Häll upp havredryck i en djup skål.
  5. Panera aubergine i mjöl, mjölk och panko. Stek dem gyllene på medelvärme i rikligt med rapsolja.
  6. Stek bröden i en torr panna tills de får en fin yta.
  7. Montera ostdipp i botten och toppen av brödet, lägg på aubergine och kålsalladen. Lägg på brödet och ät!