Kreolsk köttgryta med hasselbackspotatis

Kreolsk köttgryta med hasselbackspotatis
Foto: TV4

Kreolsk köttgryta med hasselbackspotatis

Av: Fredrik - Östersund

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

60 m

Gräddig och god köttgryta med både nötkött, kyckling och chorizo.

Dryck: Morbergs rödvin, eller Morbergs öl

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Köttgryta

  • 500 g nötkött, gärna lokalt
  • 500 g kyckling
  • 3 chorizokorvar
  • timjan (efter smak)
  • olivolja, till stekning
  • margarin, till stekning
  • 5 dl crème fraîche
  • 5 champinjoner
  • ca 150 g marinerade vitlöksklyftor [1 burk]
  • 100 g syltlök
  • 1 zucchini
  • 100 g fetaost
  • salt
  • peppar

Hasselbackspotatis

  • 12 potatisar
  • olivolja
  • salt
  • 100 g Västerbottensost

sallad

  • 1 isbergssallad, hackat
  • 250 g babyplommontomat, delade
  • 1 gurka, skivad

Gör så här

  1. Skär upp nötköttet, kycklingen och chorizon till grytbitar. Stek detta i en grytpanna med timjan, olivolja och margarin. Tillsätt crème fraiche, champinjonerna, vitlöksklyftorna och syltlök. Skär zucchinin i valfria stora bitar och rör ned i grytan.
  2. Skär upp hasselbackspotatisen halvvägs igenom ett par gånger på olika ställen. Häll lite olivolja ovanpå potatisen och strö på lite salt. Tillaga i ugnen på 225 grader i 20-30 minuter, beroende på potatisens storlek. Lägg på västerbottenost ovanpå potatisen efter ca 10 minuter.
  3. Tärna fetaosten och lägg ner i grytan 5 minuter innan servering. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med potatisen och salladen.