Krämiga nudlar med räkor, röd curry och kokosmjölk

koket.se
Krämiga nudlar med räkor, röd curry och kokosmjölk NY
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Krämiga nudlar med räkor, röd curry och kokosmjölk

14 ingredienser

20 m

Krämigt, hett, snabblagat och underbart gott  - den rätten med nudlar i kokosmjölk och röd curry med krispiga grönsaker och räkor har allt man kan önska sig.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 morot, skalad (stor)
  • 1 zucchini
  • 150 g sockerärtor
  • 200 g äggnudlar
  • 1 gul lök
  • 50 g färsk ingefära, skalad
  • olja, till stekning
  • 2 msk röd currypasta (ta 1 msk om du vill ha mildare smak)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 300 g skalade räkor
  • salt

Garnering

  • sesamfrön, rostade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 limefrukter, halverade på hälften.

Gör så här

  1. Strimla grönsakerna tunt. Gärna med en grönsakssvarv så går det extra snabbt.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl ner direkt.
  3. Skiva lök och ingefära. Fräs lök och ingefära i oljan. Rör sedan ner röd curry och kokosmjölk. Låt koka ihop.
  4. Blanda i nudlar och låt koka upp.
  5. Blanda slutligen i grönsaker och räkor precis före servering. Smaka av med salt. Garnera med sesamfrön, koriander och lime.

Glöm inte att matsortera skal från ingefära, lök och morot samt rester från koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiga nudlar. /Köket-redaktionen