Krämig sillsallad - insalata russa

POPULÄRT
Krämig sillsallad - insalata russa
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Krämig sillsallad - insalata russa

12

15 ingredienser

40 min + 1 timme i kylen

Insalata russa är en majonnäsbaserad sallad som äts på många ställen runt om i världen, ofta med potatis som bas. Här är Zeinas goda variant med 5-minuter sill i. En härlig rätt att servera på buffén. 

Ingredienser

portioner6
  • 6 potatisar (medelstora)
  • 2-3 morötter
  • 150 g frysta ärtor
  • 2 förp 5-minuterssill
  • 1 rödlök (liten)
  • 3-4 saltgurkor
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk dijonsenap
  • ca 3 dl majonnäs
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • färsk dill
  • färsk gräslök
  • citron

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och morötter i små tärningar. Koka dem mjuka i vatten, passa så att de inte kokar för länge och blir mosiga. Tillaga ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av grönsakerna och låt dem rinna av ordentligt.
  3. Häll av och skär sillen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skär också saltgurka och skalade ägg i mindre bitar.
  4. Lägg allt det hackade i en bunke. Pressa över citron och krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt runt och blanda sedan i majonnäs och dijonsenap. Blanda väl utan att mosa sönder grönsakerna. Smaka av och krydda eventuellt mer.
  5. Täck bunken och låt stå i kylen minst i minst 1 timme före servering.